معصیت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
بدون خلاصۀ ویرایش
(ابرابزار)
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== پرهيز از گناه در عيد غدير<ref>آداب عيد غدير (خانه كودک): ص ۵۶ - ۱۴۵.  غدير دعا و محبت (نيشابورى): ص ۳۷ - ۶۲. همراه با ذى‏ الحجه (اوحدى): ج ۲ ص ۱۰۵ - ۱۸۱. ترجمه الغدير (امينى -  واحدى): ص ۶۵۹ . اسرار غدير: ص ۲۴۶، ۲۵۴ - ۲۵۶. چهارده قرن با غدير: ص ۲۳۳، ۲۳۴. قنوت خورشيد: ص ۲۹، به نقل از كتاب: غدير عيد برتر (صدرى). چهارده قرن با غدير: ص ۷۷، ۱۵۳ - ۱۵۷، ۲۰۱ - ۲۰۹، ۲۳۳، ۲۳۴.  غدير در قرآن: ج ۳ ص ۳۳۸ - ۳۴۰. اسرار غدير: ص ۲۴۶، ۲۵۲، ۲۵۳، ۲۵۴ - ۲۵۶، ۲۸۱، ۳۵۳ - ۳۶۳.</ref> ==
== پرهیز از گناه در عید غدیر<ref>آداب عید غدیر (خانه کودک): ص ۵۶–۱۴۵. غدیر دعا و محبت (نیشابوری): ص ۳۷–۶۲. همراه با ذی الحجه (اوحدی): ج ۲ ص ۱۰۵–۱۸۱. ترجمه الغدیر (امینی - واحدی): ص ۶۵۹. اسرار غدیر: ص ۲۴۶، ۲۵۴–۲۵۶. چهارده قرن با غدیر: ص ۲۳۳، ۲۳۴. قنوت خورشید: ص ۲۹، به نقل از کتاب: غدیر عید برتر (صدری). چهارده قرن با غدیر: ص ۷۷، ۱۵۳–۱۵۷، ۲۰۱–۲۰۹، ۲۳۳، ۲۳۴. غدیر در قرآن: ج ۳ ص ۳۳۸–۳۴۰. اسرار غدیر: ص ۲۴۶، ۲۵۲، ۲۵۳، ۲۵۴–۲۵۶، ۲۸۱، ۳۵۳–۳۶۳.</ref> ==
از موارد بسيار مهم در مورد روز و عيد غدير، اعمال و آدابى است كه براى عيد غدير وارد است. به علت [[اهمیت]] اين روز، اعمال و آدابى ذكر شده كه با هيچ روزى برابرى نمى‏ كند و مختص به قشر و سنّ خاصى نيست، و داراى ابعاد اعتقادى و عبادى مختلفى است.
از موارد بسیار مهم در مورد روز و عید غدیر، اعمال و آدابی است که برای عید غدیر وارد است. به علت [[اهمیت]] این روز، اعمال و آدابی ذکر شده که با هیچ روزی برابری نمی‌کند و مختص به قشر و سنّ خاصی نیست، و دارای ابعاد اعتقادی و عبادی مختلفی است.


از جمله آداب عيد غدير پرهيز از گناه است<ref>خطبه حضرت على‏ عليه السلام در روز غدير. اقبال الاعمال: ج ۲ ص ۲۶۰: يوم ترك الكبائر و الذنوب.</ref>:
از جمله آداب عید غدیر پرهیز از گناه است:<ref>خطبه حضرت علی علیه السلام در روز غدیر. اقبال الاعمال: ج ۲ ص ۲۶۰: یوم ترک الکبائر و الذنوب.</ref>


[[امام رضا علیه السلام|حضرت امام رضا علیه السلام]] اين روز را روز ترک گناه ناميده است. البته مؤمن واقعى كسى است كه هميشه پرهيز از گناه داشته باشد، نه فقط در يک روز خاص از گناه دورى كند. اما در اين روز -  كه روز ابلاغ ولايت اولياى خدا و متعلق به اميرالمؤمنين على ‏عليه السلام است -  از جهت تجديد ميثاق با آن حضرت از خدا مى‏ خواهيم تا از هر گناهى كناره گرفته و در صدد جلب رضاى خداوند متعال و تأييدات امام‏ عليه السلام باشيم.
[[امام رضا علیه السلام|حضرت امام رضا علیه السلام]] این روز را روز ترک گناه نامیده است. البته مؤمن واقعی کسی است که همیشه پرهیز از گناه داشته باشد، نه فقط در یک روز خاص از گناه دوری کند. اما در این روز - که روز ابلاغ ولایت اولیای خدا و متعلق به امیرالمؤمنین علی علیه السلام است - از جهت تجدید میثاق با آن حضرت از خدا می‌خواهیم تا از هر گناهی کناره گرفته و در صدد جلب رضای خداوند متعال و تأییدات امام علیه السلام باشیم.


هم چنان كه واقعه غدير موجب شكست و نااميدى شيطان شد، هر عيد غدير نيز روزى باشد كه شيطان بار ديگر تلخى شكست و روى گردانى مؤمنان را از خويش بچشد. آن چنان كه امام رضا علیه السلام اين روز را «يوم مرغمة الشيطان» يعنى روز شكست شيطان ناميدند.
هم چنان‌که واقعه غدیر موجب شکست و ناامیدی شیطان شد، هر عید غدیر نیز روزی باشد که شیطان بار دیگر تلخی شکست و روی گردانی مؤمنان را از خویش بچشد. آن چنان‌که امام رضا علیه السلام این روز را «یوم مرغمة الشیطان» یعنی روز شکست شیطان نامیدند.


== عيد غدير در خطبه غدير<ref>سخنرانى استثنائى غدير: ص ۲۲۳ - ۲۳۱.</ref> ==
== عید غدیر در خطبه غدیر<ref>سخنرانی استثنائی غدیر: ص ۲۲۳–۲۳۱.</ref> ==
پيامبر صلى الله عليه و آله در آخرين فراز از بخش دهم [[خطبه غدیر]] سفارش به [[تقوی]] كرد و آيه اول سوره حج را براى ترساندن مردم از روز [[قیامت]] قرائت كرد: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَىْ‏ءٌ عَظيمٌ» و هشدار داد كه مرگ و معاد و حساب و ميزان و حساب در پيشگاه خدا و ثواب و عذاب را به خاطر داشته باشيد كه ترازوى دقيق الهى در برابر شماست.
پیامبر صلی الله علیه و آله در آخرین فراز از بخش دهم [[خطبه غدیر]] سفارش به [[تقوی]] کرد و آیه اول سوره حج را برای ترساندن مردم از روز [[قیامت]] قرائت کرد: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْءٌ عَظیمٌ» و هشدار داد که مرگ و معاد و حساب و میزان و حساب در پیشگاه خدا و ثواب و عذاب را به خاطر داشته باشید که ترازوی دقیق الهی در برابر شماست.


مَعاشِرَ النّاسِ، التَّقْوى، التَّقْوى، وَ احْذَرُوا السّاعَةَ كَما قالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَىْ‏ءٌ عَظيمٌ».
مَعاشِرَ النّاسِ، التَّقْوی، التَّقْوی، وَ احْذَرُوا السّاعَةَ کَما قالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْءٌ عَظیمٌ».


اُذْكُرُوا الْمَماتَ وَ الْمَعادَ وَ الْحِسابَ وَ الْمَوازينَ وَ الْمُحاسَبَةَ بَيْنَ يَدَىْ رَبِّ الْعالَمينَ وَ الثَّوابَ وَ الْعِقابَ. فَمَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ اُثيبَ عَلَيْها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَيْسَ لَهُ فِى الْجِنانِ نَصيبٌ:
اُذْکُرُوا الْمَماتَ وَ الْمَعادَ وَ الْحِسابَ وَ الْمَوازینَ وَ الْمُحاسَبَةَ بَیْنَ یَدَیْ رَبِّ الْعالَمینَ وَ الثَّوابَ وَ الْعِقابَ. فَمَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ اُثیبَ عَلَیْها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلَیْسَ لَهُ فِی الْجِنانِ نَصیبٌ:


اى مردم، تقوى را، تقوى را. از قيامت بر حذر باشيد همان گونه كه خداى عز و جل فرموده: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَيْى‏ءٌ عَظيمٌ»: «زلزله قيامت شيئ عظيمى است».
ای مردم، تقوی را، تقوی را. از قیامت بر حذر باشید همان گونه که خدای عز و جل فرموده: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْیءٌ عَظیمٌ»: «زلزله قیامت شیئ عظیمی است».


مرگ و معاد و حساب و ترازوهاى الهى و حسابرسى در پيشگاه رب العالمين و ثواب و عقاب را به ياد آوريد. هر كس حسنه با خود بياورد طبق آن ثواب داده مى ‏شود، و هر كس گناه بياورد در [[بهشت]] او را نصيبى نخواهد بود.
مرگ و معاد و حساب و ترازوهای الهی و حسابرسی در پیشگاه رب العالمین و ثواب و عقاب را به یاد آورید. هر کس حسنه با خود بیاورد طبق آن ثواب داده می‌شود، و هر کس گناه بیاورد در [[بهشت]] او را نصیبی نخواهد بود.


== پانویس ==
== پانویس ==
[[رده:آداب عید غدیر]]
{{پانویس}}
[[رده:آداب غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۴۸

پرهیز از گناه در عید غدیر[۱]

از موارد بسیار مهم در مورد روز و عید غدیر، اعمال و آدابی است که برای عید غدیر وارد است. به علت اهمیت این روز، اعمال و آدابی ذکر شده که با هیچ روزی برابری نمی‌کند و مختص به قشر و سنّ خاصی نیست، و دارای ابعاد اعتقادی و عبادی مختلفی است.

از جمله آداب عید غدیر پرهیز از گناه است:[۲]

حضرت امام رضا علیه السلام این روز را روز ترک گناه نامیده است. البته مؤمن واقعی کسی است که همیشه پرهیز از گناه داشته باشد، نه فقط در یک روز خاص از گناه دوری کند. اما در این روز - که روز ابلاغ ولایت اولیای خدا و متعلق به امیرالمؤمنین علی علیه السلام است - از جهت تجدید میثاق با آن حضرت از خدا می‌خواهیم تا از هر گناهی کناره گرفته و در صدد جلب رضای خداوند متعال و تأییدات امام علیه السلام باشیم.

هم چنان‌که واقعه غدیر موجب شکست و ناامیدی شیطان شد، هر عید غدیر نیز روزی باشد که شیطان بار دیگر تلخی شکست و روی گردانی مؤمنان را از خویش بچشد. آن چنان‌که امام رضا علیه السلام این روز را «یوم مرغمة الشیطان» یعنی روز شکست شیطان نامیدند.

عید غدیر در خطبه غدیر[۳]

پیامبر صلی الله علیه و آله در آخرین فراز از بخش دهم خطبه غدیر سفارش به تقوی کرد و آیه اول سوره حج را برای ترساندن مردم از روز قیامت قرائت کرد: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْءٌ عَظیمٌ» و هشدار داد که مرگ و معاد و حساب و میزان و حساب در پیشگاه خدا و ثواب و عذاب را به خاطر داشته باشید که ترازوی دقیق الهی در برابر شماست.

مَعاشِرَ النّاسِ، التَّقْوی، التَّقْوی، وَ احْذَرُوا السّاعَةَ کَما قالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْءٌ عَظیمٌ».

اُذْکُرُوا الْمَماتَ وَ الْمَعادَ وَ الْحِسابَ وَ الْمَوازینَ وَ الْمُحاسَبَةَ بَیْنَ یَدَیْ رَبِّ الْعالَمینَ وَ الثَّوابَ وَ الْعِقابَ. فَمَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ اُثیبَ عَلَیْها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّیِّئَةِ فَلَیْسَ لَهُ فِی الْجِنانِ نَصیبٌ:

ای مردم، تقوی را، تقوی را. از قیامت بر حذر باشید همان گونه که خدای عز و جل فرموده: «اِنَّ زَلْزَلَةَ السّاعَةِ شَیْیءٌ عَظیمٌ»: «زلزله قیامت شیئ عظیمی است».

مرگ و معاد و حساب و ترازوهای الهی و حسابرسی در پیشگاه رب العالمین و ثواب و عقاب را به یاد آورید. هر کس حسنه با خود بیاورد طبق آن ثواب داده می‌شود، و هر کس گناه بیاورد در بهشت او را نصیبی نخواهد بود.

پانویس

  1. آداب عید غدیر (خانه کودک): ص ۵۶–۱۴۵. غدیر دعا و محبت (نیشابوری): ص ۳۷–۶۲. همراه با ذی الحجه (اوحدی): ج ۲ ص ۱۰۵–۱۸۱. ترجمه الغدیر (امینی - واحدی): ص ۶۵۹. اسرار غدیر: ص ۲۴۶، ۲۵۴–۲۵۶. چهارده قرن با غدیر: ص ۲۳۳، ۲۳۴. قنوت خورشید: ص ۲۹، به نقل از کتاب: غدیر عید برتر (صدری). چهارده قرن با غدیر: ص ۷۷، ۱۵۳–۱۵۷، ۲۰۱–۲۰۹، ۲۳۳، ۲۳۴. غدیر در قرآن: ج ۳ ص ۳۳۸–۳۴۰. اسرار غدیر: ص ۲۴۶، ۲۵۲، ۲۵۳، ۲۵۴–۲۵۶، ۲۸۱، ۳۵۳–۳۶۳.
  2. خطبه حضرت علی علیه السلام در روز غدیر. اقبال الاعمال: ج ۲ ص ۲۶۰: یوم ترک الکبائر و الذنوب.
  3. سخنرانی استثنائی غدیر: ص ۲۲۳–۲۳۱.