التحصین (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه غدیر
جز (Modir صفحهٔ التحصين (كتاب) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به التحصین (کتاب) منتقل کرد)
 
(۲۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== <big>سند خطبه غدير</big><ref>اسرار غدير: ص ۱۰۹.</ref> ==
{{جعبه اطلاعات کتاب
<big>يک سند از اسناد [[خطبه غدير]] كه به زيد بن ارقم منتهى مى‏ شود در كتاب «التحصين» [[سيد ابن ‏طاووس]] به نقل از كتاب «نور الهدى و المنجى من الردى» تأليف حسن بن احمد جاوانى است. عين سند از اين قرار است:</big>
| عنوان = التحصین
| تصویر = الیقین والتحصین.jpg
| توضیح_تصویر =
| نام‌های دیگر =
| نویسنده = السیدرضی‌الدین‌علی‌بن‌موسی‌بن‌جعفر بن‌طاوس
| تاریخ نگارش =
| زبان = عربی
| مترجم =
| تحقیق و تدوین = محمد باقر و محمد صادق انصاری
| موضوع =
| تعداد جلد = ۱ ج
| قطع =
| مذهب = شیعه اثنی عشر
| ناشر = بال‍ث‍ق‍ل‍ی‍ن لاح‍ی‍اآ ال‍ت‍راث الاس‍لام‍ی
| محل نشر = ب‍ی‍روت
| سال نشر = ۱۴۱۳ق = ۱۳۷۱ ش
| تعداد صفحه = ۷۱۸ صفحه
| شابک =
| شماره ملی = ‭م۷۲–۳۹۸۳
| نسخه الکترونیکی =
}}


<big>قال السيد ابن‏ طاووس فى كتاب «التحصين»: قال الحسن بن أحمد الجاوانى فى كتابه «نور الهدى و المنجى من الردى»: عن أبى ‏المفضل محمد بن عبدالله الشيبانى، قال: أخبرنا أبوجعفر محمد بن جرير الطبرى و هارون بن عيسى بن سكين البلدى، قالا: حدثنا حميد بن الربيع الخزّاز، قال: حدثنا يزيد بن هارون، قال: حدثنا نوح بن مبشَّر، قال: حدثنا الوليد بن صالح، عن إبن إمرأة زيد بن أرقم و عن زيد بن أرقم.</big>
یکی از آثار ارزشمند سید بن طاوس کتاب '''«التحصین لأسرار ما زاد من کتاب الیقین»''' می‌باشد که بعد از تألیف اثر جاوید «الیقین» به عنوان تکمیل و تتمیم آن روایات، این کتاب را به رشتهٔ تحریر درآوردند و نظر بلند ایشان در این دو کتاب خطیر آن بود که اثبات نمایند که پیامبراکرم صلی الله علیه وآله به کرات مولا علی علیه السلام را به عنوان امیر مؤمنان لقب داده‌اند. این کتاب توسط جواد خانی آرانی ترجمه شده است.


== نویسنده ==
'''رضی‌الدین، علی بن موسی بن جعفر بن طاووس'''(۵۸۹–۶۶۴ق)، عالم و محدث شیعه و نویسنده کتاب‌های «التحصین»؛ «الیقین باختصاص مولانا علی علیه السلام بامرة المؤمنین»؛ «اقبال الاعمال» و… است.


<big>براى توضيح بيشتر مراجعه شود به عنوان: [[سند خطبه غدير]].</big>
== سند خطبه غدیر<ref>اسرار غدیر: ص ۱۰۹.</ref> ==
یک سند از اسناد [[خطبه غدیر]] که به زید بن ارقم منتهی می‌شود در کتاب «التحصین» سید بن طاووس به نقل از کتاب «نور الهدی و المنجی من الردی» تألیف حسن بن احمد جاوانی است. عین سند از این قرار است:


== <big>متن كامل خطبه غدير</big><ref>اسرار غدير: ص۱۰۸، ۱۲۴. </ref> ==
{{متن عربی|قال السيد ابن طاووس فى كتاب «التحصين»: قال الحسن بن أحمد الجاوانى فى كتابه «نور الهدى و المنجى من الردى»: عن أبى المفضل محمد بن عبدالله الشيبانى، قال: أخبرنا أبوجعفر محمد بن جرير الطبرى و هارون بن عيسى بن سكين البلدى، قالا: حدثنا حميد بن الربيع الخزّاز، قال: حدثنا يزيد بن هارون، قال: حدثنا نوح بن مبشَّر، قال: حدثنا الوليد بن صالح، عن إبن إمرأة زيد بن أرقم و عن زيد بن أرقم.}}
<big>يكى از منابع خطبه غدير كتاب «التحصين» است. خطبه غدير به روايت التحصين در بسيارى از موارد با كتاب «روضة الواعظين» مشابهت دارد. همچنين در روايت كتاب «التحصين» دو صفحه از آخر حديث ناقص است.</big>


<big>البته متن مفصل و كامل خطبه غدير در نُه كتاب از مدارک معتبر شيعه كه هم اكنون در دست مى ‏باشد و به چاپ هم رسيده، با اسناد متصل نقل شده است. رواياتِ اين نُه كتاب به سه طريق منتهى مى‏ شود. يكى از اين سه طريق به روايت زيد بن ارقم است كه با اسناد متصل در كتاب «التحصين» تأليف سيد ابن ‏طاووس<ref>التحصين: ص ۵۷۸ ب ۲۹ از قسم دوم.</ref>روايت شده است.</big>
== متن کامل خطبه غدیر<ref>اسرار غدیر: ص۱۰۸، ۱۲۴.</ref> ==
یکی از منابع خطبه غدیر کتاب «التحصین» است. خطبه غدیر به روایت التحصین در بسیاری از موارد با کتاب «روضة الواعظین» مشابهت دارد. همچنین در روایت کتاب «التحصین» دو صفحه از آخر حدیث ناقص است.


== <big>پانویس</big> ==
البته متن مفصل و کامل خطبه غدیر در نُه کتاب از مدارک معتبر شیعه که هم‌اکنون در دست می‌باشد و به چاپ هم رسیده، با اسناد متصل نقل شده است. روایاتِ این نُه کتاب به سه طریق منتهی می‌شود. یکی از این سه طریق به روایت زید بن ارقم است که با اسناد متصل در کتاب «التحصین» تألیف سید ابن طاووس<ref>التحصین: ص ۵۷۸ ب ۲۹ از قسم دوم.</ref> روایت شده است.
 
== منابع ==
دانشنامه غدیر، جلد ۶، صفحه ۱۰
 
== پانویس ==
{{پانویس}}
[[رده:میراث مکتوب غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۷

التحصین
التحصین (کتاب)
اطلاعات کتاب
نویسندهالسیدرضی‌الدین‌علی‌بن‌موسی‌بن‌جعفر بن‌طاوس
مذهبشیعه اثنی عشر
زبانعربی
تحقیق و تدوینمحمد باقر و محمد صادق انصاری
تعداد جلد۱ ج
تعداد صفحه۷۱۸ صفحه
اطلاعات نشر
ناشربال‍ث‍ق‍ل‍ی‍ن لاح‍ی‍اآ ال‍ت‍راث الاس‍لام‍ی
محل نشرب‍ی‍روت
سال نشر۱۴۱۳ق = ۱۳۷۱ ش
شماره ملی‭م۷۲–۳۹۸۳

یکی از آثار ارزشمند سید بن طاوس کتاب «التحصین لأسرار ما زاد من کتاب الیقین» می‌باشد که بعد از تألیف اثر جاوید «الیقین» به عنوان تکمیل و تتمیم آن روایات، این کتاب را به رشتهٔ تحریر درآوردند و نظر بلند ایشان در این دو کتاب خطیر آن بود که اثبات نمایند که پیامبراکرم صلی الله علیه وآله به کرات مولا علی علیه السلام را به عنوان امیر مؤمنان لقب داده‌اند. این کتاب توسط جواد خانی آرانی ترجمه شده است.

نویسنده

رضی‌الدین، علی بن موسی بن جعفر بن طاووس(۵۸۹–۶۶۴ق)، عالم و محدث شیعه و نویسنده کتاب‌های «التحصین»؛ «الیقین باختصاص مولانا علی علیه السلام بامرة المؤمنین»؛ «اقبال الاعمال» و… است.

سند خطبه غدیر[۱]

یک سند از اسناد خطبه غدیر که به زید بن ارقم منتهی می‌شود در کتاب «التحصین» سید بن طاووس به نقل از کتاب «نور الهدی و المنجی من الردی» تألیف حسن بن احمد جاوانی است. عین سند از این قرار است:

«قال السيد ابن طاووس فى كتاب «التحصين»: قال الحسن بن أحمد الجاوانى فى كتابه «نور الهدى و المنجى من الردى»: عن أبى المفضل محمد بن عبدالله الشيبانى، قال: أخبرنا أبوجعفر محمد بن جرير الطبرى و هارون بن عيسى بن سكين البلدى، قالا: حدثنا حميد بن الربيع الخزّاز، قال: حدثنا يزيد بن هارون، قال: حدثنا نوح بن مبشَّر، قال: حدثنا الوليد بن صالح، عن إبن إمرأة زيد بن أرقم و عن زيد بن أرقم.»

متن کامل خطبه غدیر[۲]

یکی از منابع خطبه غدیر کتاب «التحصین» است. خطبه غدیر به روایت التحصین در بسیاری از موارد با کتاب «روضة الواعظین» مشابهت دارد. همچنین در روایت کتاب «التحصین» دو صفحه از آخر حدیث ناقص است.

البته متن مفصل و کامل خطبه غدیر در نُه کتاب از مدارک معتبر شیعه که هم‌اکنون در دست می‌باشد و به چاپ هم رسیده، با اسناد متصل نقل شده است. روایاتِ این نُه کتاب به سه طریق منتهی می‌شود. یکی از این سه طریق به روایت زید بن ارقم است که با اسناد متصل در کتاب «التحصین» تألیف سید ابن طاووس[۳] روایت شده است.

منابع

دانشنامه غدیر، جلد ۶، صفحه ۱۰

پانویس

  1. اسرار غدیر: ص ۱۰۹.
  2. اسرار غدیر: ص۱۰۸، ۱۲۴.
  3. التحصین: ص ۵۷۸ ب ۲۹ از قسم دوم.