آيه ۲۱ احزاب و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۱۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== «لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُو اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الآخَرَ»<ref>احزاب ۲۱.  ژرفاى غدير: ص ۱۶۹. ژرفاى غدير: ص ۱۷۱. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۹۳. </ref> ==
{{جعبه اطلاعات آیه
 در [[صحیفه ملعونه دوم]] -  كه پس از غدير در [[مدینه]] و در خانه [[ابوبکر بن ابی قحافه|ابوبکر]] توسط رؤساى [[منافقین]] نوشته شد -  رسماً غدير انكار شده است! جالب اينكه در اينجا بار ديگر استناد به آيه قرآن را براى اثبات ادعاى باطل به كار گرفتند و آن را دليل بر پيروى مردم از مرام [[سقیفه]] قرار دادند.
| عرض =
| تصویر =آیه ۲۱ سوره احزاب.png
| اندازه تصویر =
| توضیح_تصویر =
| عنوان =آيه ۲۱ احزاب و غدیر
| سوره =احزاب  
| آیه =۲۱
| جزء =۲۱
| شأن نزول =
| مکان نزول =مدینه
| موضوع =اسوه‌بودن پیامبر برای مسلمانان
| صوت =صوت ۲۱ احزاب.mp3
| توضیح صوت =ترتیل آیه ۲۱ سوره احزاب با صدای شهریار پرهیزگار
}}
'''آیه ۲۱ سوره احزاب''' از جمله آیاتی که از سوی [[منافقین|منافقان]] در متن [[صحیفه ملعونه دوم]] برای انکار غدیر به آن استناد شده است.<ref>ژرفاى غدير، ص۱۶۹؛ ژرفاى غدير، ص۱۷۱؛ واقعه قرآنى غدير، ص۱۹۳.</ref>


آيا پيامبر صلى الله عليه و آله در غدير خلافت را بر عهده مسلمين گذاشت؟
شرح این رخداد در برخی منابع چنین آمده است:‌ در صحیفه ملعونه دوم، كه پس از غدير در [[مدینه]] و در خانه [[ابوبکر بن ابی قحافه|ابوبکر]] توسط رؤساى [[منافقین]] نوشته شد، رخداد غدير انكار شده است. در این متن با استناد به آيه ۲۱ سوره احزاب مردم را به پیروی از رویکرد [[سقیفه]]، به‌عنوان سیره رسول خدا صلی الله علیه و آله فرا خواندند؛ پیروی که مبنای آن اسوگی رسول خداست: {{قرآن|لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُو اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرِ|ترجمه=براى شما نسبت به پيامبر پيروىِ نيكو لازم است براى كسانى كه به خدا و روز قيامت اميدوارند}}.


آيا حتى يك مورد وجود دارد كه پيامبر صلى الله عليه و آله چنين مطلبى فرموده باشد تا مردم هم در اين جهت پيرو آن حضرت باشند؟!
این ادعا در حالی انجام گرفت که پيامبر صلى الله عليه و آله در غدير [[جانشین|خلافت]] را بر عهده مسلمانان نگذاشت و نقلی هم وجود ندارد كه پيامبر چنين مطلبى گفته باشد تا مردم هم در اين جهت پيرو او باشند.


اين استناد به قرآن با اين تعبير در صحيفه منعكس شد و اين آيه در متن صحيفه ملعونه دوم كه پس از غدير در خانه ابوبكر به امضاى ۳۴ نفر رسيد آمده است. متن اين صحيفه چنين بود:اين نوشته‏ اى است كه عده ‏اى از اصحاب محمد رسول‏ اللَّه از مهاجرين و انصار بر آن متفق شدند، همانان كه خدا آنان را در كتاب خود به لسان پيامبرش مدح كرده است.آنان پس از اينكه فكر و مشورت كردند متفق القول شدند، اين صحيفه را با توجه به ايام گذشته و روزگارهاى باقيمانده نوشتند تا مسلمانانى كه بعد از آنان مى ‏آيند به اين عده اقتدا كنند!اما بعد، خداوند با منت و كَرَم خود محمد را بر همه مردم مبعوث نمود براى دينى كه براى بندگانش انتخاب كرده بود.او وظيفه خود را ادا نمود و آنچه خدا به وى امر كرده بود تبليغ نمود و بر ما واجب كرد كه تمام آنها را بپا داريم؛ تا زمانى كه دين را كامل و واجبات را واجب نمود و سنت‏ ها را پايه گذارى كرد.آنگاه پروردگار پيشگاهِ خود را براى وى انتخاب كرد و او را با احترام و رضايت خاطر قبض روح نمود بدون اينكه كسى را براى بعد از خود به خلافت برساند.پيامبر صلى الله عليه و آله اختيار خلافت را بر عهده مسلمين گذاشت تا هر كس كه به فكر او و دلسوز بودنش اطمينان دارند براى خود انتخاب كنند.مسلمانان بايد به خوبى از پيامبر صلى الله عليه و آله پيروى كنند، همان طور كه خداوند فرموده است:
استناد به آیه ۲۱ سوره احزاب در متن اين [[صحیفه ملعونه دوم|صحیفه]] چنين بود: اين نوشته‏‌اى است كه عده‌اى از اصحاب محمد رسول‏ اللَّه از مهاجران و انصار بر آن متفق شدند... آنگاه پروردگار پيشگاهِ خود را براى وى انتخاب كرد و او را با احترام و رضايت خاطر قبض روح نمود؛ بدون اينكه كسى را براى بعد از خود به خلافت برساند. پيامبر صلى الله عليه و آله اختيار خلافت را بر عهده مسلمانان گذاشت تا هر كس كه به فكر او و دلسوزبودنش اطمينان دارند براى خود انتخاب كند. مسلمانان بايد به‌خوبى از پيامبر صلى الله عليه و آله پيروى كنند، همان طور كه خداوند فرموده است: براى شما نسبت به پيامبر پيروىِ نيكو لازم است براى كسانى كه به خدا و روز قيامت اميدوارند.<ref>بحارالانوار، ج۲۸، ص۱۰۲.</ref>


«لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُو اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرِ»:
== پانویس ==
{{پانویس}}


«براى شما نسبت به پيامبر پيروىِ نيكو لازم است براى كسانى كه به خدا و روز قيامت اميدوارند» ... .<ref>بحار الانوار: ج ۲۸ ص۱۰۲-۱۱۱ و ج ۲۹ ص ۱۰۳ و ج ۳۰ ص ۲۷۱،۲۱۶.</ref>
==منابع==
 
{{منابع}}
== پانویس ==
* '''بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار'''؛ محمدباقر بن محمدتقی مجلسی، بیروت: دار إحياء التراث العربی، ۱۴۰۳ق.
<references />
* '''ژرفای غدیر'''؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۳ش.
* '''غدیر در قرآن، قرآن در غدیر'''؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۷ش.
{{پایان منابع}}
[[رده:قرآن و غدیر]]
[[رده:قرآن و غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۵۸

آيه ۲۱ احزاب و غدیر
آيه ۲۱ احزاب و غدیر
مشخصات آیه
نام سورهاحزاب
شماره آیه۲۱
جزء۲۱
محتوای آیه
مکان نزولمدینه
موضوعاسوه‌بودن پیامبر برای مسلمانان
ترتیل آیه

آیه ۲۱ سوره احزاب از جمله آیاتی که از سوی منافقان در متن صحیفه ملعونه دوم برای انکار غدیر به آن استناد شده است.[۱]

شرح این رخداد در برخی منابع چنین آمده است:‌ در صحیفه ملعونه دوم، كه پس از غدير در مدینه و در خانه ابوبکر توسط رؤساى منافقین نوشته شد، رخداد غدير انكار شده است. در این متن با استناد به آيه ۲۱ سوره احزاب مردم را به پیروی از رویکرد سقیفه، به‌عنوان سیره رسول خدا صلی الله علیه و آله فرا خواندند؛ پیروی که مبنای آن اسوگی رسول خداست: Ra bracket.png لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُو اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرِ؛ براى شما نسبت به پيامبر پيروىِ نيكو لازم است براى كسانى كه به خدا و روز قيامت اميدوارند La bracket.png.

این ادعا در حالی انجام گرفت که پيامبر صلى الله عليه و آله در غدير خلافت را بر عهده مسلمانان نگذاشت و نقلی هم وجود ندارد كه پيامبر چنين مطلبى گفته باشد تا مردم هم در اين جهت پيرو او باشند.

استناد به آیه ۲۱ سوره احزاب در متن اين صحیفه چنين بود: اين نوشته‏‌اى است كه عده‌اى از اصحاب محمد رسول‏ اللَّه از مهاجران و انصار بر آن متفق شدند... آنگاه پروردگار پيشگاهِ خود را براى وى انتخاب كرد و او را با احترام و رضايت خاطر قبض روح نمود؛ بدون اينكه كسى را براى بعد از خود به خلافت برساند. پيامبر صلى الله عليه و آله اختيار خلافت را بر عهده مسلمانان گذاشت تا هر كس كه به فكر او و دلسوزبودنش اطمينان دارند براى خود انتخاب كند. مسلمانان بايد به‌خوبى از پيامبر صلى الله عليه و آله پيروى كنند، همان طور كه خداوند فرموده است: براى شما نسبت به پيامبر پيروىِ نيكو لازم است براى كسانى كه به خدا و روز قيامت اميدوارند.[۲]

پانویس

  1. ژرفاى غدير، ص۱۶۹؛ ژرفاى غدير، ص۱۷۱؛ واقعه قرآنى غدير، ص۱۹۳.
  2. بحارالانوار، ج۲۸، ص۱۰۲.

منابع

  • بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار؛ محمدباقر بن محمدتقی مجلسی، بیروت: دار إحياء التراث العربی، ۱۴۰۳ق.
  • ژرفای غدیر؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۳ش.
  • غدیر در قرآن، قرآن در غدیر؛ محمدباقر انصاری، قم: انتشارات دلیل ما، ۱۳۸۷ش.