دعا برای حضرت مهدی علیه السلام در عید غدیر
دعا براى امام زمان عليه السلام در روز غدير[۱]
چنانچه در روايات آمده، روشن مى شود كه زياد دعا كردن براى تعجيل در فرج امام عصر عليه السلام نقش عمده اى در تسريع و تعجيل امر فرج دارد، و اگر اين امر به صورت عمومى تحقق پذيرد، تأثير فراوانى در اجابت دعا خواهد داشت.
شيعيان و محبين امیرالمؤمنین علیه السلام موظف اند در تمام اوقات به اين امر مهم و خطير بپردازند.
ولى مسلّم است كه در بعضى از حالات و اوقات، به دعا نمودن براى تعجيل فرج تأكيد فراوان شده است. يكى از آن اوقات روز مبارک عيد غدير است، چرا كه در روز عيد غدير، خداوند متعال به خاطر عظمت اين روز عزيز حاجات شيعيان و دوستداران حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام را به هدف اجابت مى رساند.
پس سزاوار است كه دوستان و ارادتمندان حضرتش به خاطر سپاسگزارى و تشكر از نعمت عظماى ولايت، دعاى خود را براى تعجيل فرج آخرين وارث غدير قرار داده، و در اين روز شريف بر اين امر خطير و مهم زياد دعا نمايند.
صاحب كتاب «مکیال المکارم» روز عید غدیر را يكى از اوقات مهمى برشمرده است كه سزاوارتر است شيعيان بيشتر به ياد امام زمان عليه السلام باشند و بيشتر براى فرج او دعا كنند.
ايشان در كتاب ارزشمند خود «مكيال المكارم» مى نويسد:
تأكيد بسيارى كه در روز عيد غدير براى دعا كردن شده، به خاطر اين است كه روز غدير روزى است كه خداوند در آن با اعلام ولايت اميرالمؤمنين و ائمه طاهرين عليهم السلام جانشينى رسول خدا صلى الله عليه و آله را به آن اختصاص داده است. و امروزه و در زمان ما آن ولايت از آن مولاى ما حضرت صاحب الزمان عليه السلام است، كه از پدران بزرگوارش به ارث برده است.
چون مؤمن در اين روز تسلط غاصبين و غلبه ظالمين و مخفى بودن آن ولىخدا را مى بيند، لذا محبتش نسبت به امام عصر عليه السلام او را وا مى دارد كه براى تعجيل امر ظهور آن حضرت دعا كند.
ديگر آنكه روز غدير، روز تجديد عهد و پيمان و بيعت با وارثان غدير است. پس دعا كردن براى تعجيل فرج، يكى از مصاديق تجديد عهد و پيمان است.
شاهد اين مطلب دعائى است كه مرحوم سید بن طاووس در كتاب شريف «اقبال الاعمال» در اعمال روز غدير آورده است:
اللَّهُمَ فَرِّجْ عَنْ أَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله نَبِيِّكَ وَ اكْشِفْ عَنْهُمْ وَ بِهِمْ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ الْكُرُبَاتِ اللَّهُمَّ امْلَإِ الْأَرْضَ بِهِمْ عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً وَ أَنْجِزْ لَهُمْ مَا وَعَدْتَهُمْ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ الْمِيعاد:
خداوندا، بر اهل بيت پيامبرت حضرت محمد صلى الله عليه و آله فرج و گشايش مرحمت فرما، و از ايشان و از مؤمنان به خاطر آنها غصه ها و بلاها را بر طرف كن.
خداوندا، زمين را به وسيله آنان از عدل و داد پر كن، همان گونه كه از جور و ستم پر شده باشد، و به آنچه به ايشان وعده داده اى وفا كن، همانا كه تو خلف وعده نمى كنى.[۲]
همچنين در دعاى ديگرى كه مرحوم علامه مجلسی از ادعيه روز غدير شمرده چنين مى خوانيم:
...وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ أَنْصَارِكَ الَّذِينَ تُعِزُّ بِهِمْ دِينَكَ وَ تَنْتَقِمُ بِهِمْ مِنْ عَدُوِّكَ وَ تَخْتِمُ لَهُمْ بِالسَّعَادَةِ وَ الشَّهَادَةِ وَ تُحْيِيهِمْ حَيَاةً طَيِّبَةً وَ تُقَلِّبُهُمْ مُنْقَلَباً كَرِيماً[۳]:
... و مرا از اولياء و يارانت قرار ده؛ كسانى كه دينت را به وسيله آنها عزت مى بخشى، و به سبب آنها از دشمن انتقام مى گيرى، و عاقبت آنها را به سعادت و خوشبختى و شهادت ختم مى كنى.
زنده مى كنى آنها را با حيات و زندگى طيبه، و بر مى گردانى برگرداندنى بزرگوارانه.
بنابراين، با توجه به اين ادعيه وارد شده از امام معصوم عليه السلام در مى يابيم كه بايد در روز عيد غدير بيشتر از روزهاى ديگر به ياد آخرين وارث غدير يعنى امام عصر و زمان حضرت مهدى عليه السلام بوده، و نسبت به آن بزرگوار اداى احترام نماييم، و با دعا نمودن نسبت به تعجيل ظهورش، خود را مشمول دعاهاى آن حضرت نموده، و باعث رضايت خاطر آن عزيز باشيم.