غدير خم و پاسخ به شبهات از كتب اهل سنت (كتاب)
نویسنده
عبدالصالح انتصارى.
مشخصات کتاب
۲ ج، داورى، قم،
چاپ اول، سال ۱۳۸۱ ش، وزيرى، ج ۴۶۳ :۱ ص، ج ۴۹۴ :۲ ص.
مشخصات کتاب
در اين كتاب جوانب مختلف غدير از ماجرا و خطبه و آيات و... در مورد غدير را مورد بررسى و تحليل قرار داده و طى آن شبهات را با دليل و مدرک به طور مفصل رد نموده و از كتاب هاى ارزشمند در مورد غدير است. همچنين جوانب مختلفى از شيعه را مستدل نموده و هم جوانبى از عامه و مذاهبشان را رد نموده است. كتابشناسى اين كتاب چنين است:
محتوای جلد اول
ابتدا ماجراى حجةالوداع و واقعه غدير را آورده، و سپس خطبه كوتاه غدير را به عنوان اينكه اين مقدار مورد قبول عامه است همراه با مدارک و به شكل ها و عبارت هاى گوناگون آورده و نكاتى را از آن استخراج و متذكر شده است. سپس خطبه كامل غدير را كه مورد قبول اهل بيت عليهم السلام و شيعه است را همراه با پاورقى هاى مفصل و تحقيقى آورده و بعد ماجراهاى پس از خطبه از مراسم عمامه سحاب و دشمنى هاى با غدير و تهنيت به اميرالمؤمنين عليه السلام و چند شعر در غدير را آورده است.
پس از آن اشاره به چند مطلب كوتاه در مورد غدير دارد، و بعد بحثى در كلمه مولى و معناى آن نموده و نيز بخشى در رابطه با اهميت عيد غدير نزد خدا و اهل بيت عليهم السلام و هم نزد مسلمانان دارد. سپس چند بخش در مورد امامت و ولايت به طور مستدل و تحقيقى عنوان نموده و طى آنها جوانبى از امر امامت و ولايت را مورد بحث و بررسى و استدلال قرار داده و اشعارى در مورد امامت دارد. پس از آن بخشهايى را در رابطه با پاره اى از مسايل و موارد اعتقادى از قبيل حديث «لا نورّث» و ظلم به امام و بى رقبتى قريش نسبت به امامت اميرالمؤمنين عليه السلام و اعلان امامت در چند مرحله و اميرالمؤمنين عليه السلام سزاوارتر از همه و... آورده است.
در بخش بعدى نمونه اى از شذوذات فقهى عامه را آورده و نيز بخشهايى در مورد اهل بيت عليهم السلام و فضائلشان دارد. در پايان غدير در شعر شعرا و آشنايى اجمالى با شيعه را آورده است.
محتوای جلد دوم
در اين جلد بيست اشكال و شبهه كه مخالفين بر شيعه وارد كرده اند را مطرح نموده و به طور مفصل و استدلالى پاسخ داده است. شبهاتى در مورد امامت و جوانب مختلف تشيع و مسئله امام زمان عليه السلام و مسئله بيعت و استدلال به حديث غدير و جايگاه شيعه در برابر صحابه و... . در پايان چند كتاب در مورد غدير را معرفى نموده و نيز كتاب «الغدير فى الكتاب و السنة و الأدب» را معرفى نموده است و منابع و مآخذ كتاب خود و تحقيق را معرفى نموده كه دويست و نود و يک كتاب و اكثراً از عامه هستند.
اين كتاب در همه بخشها داراى پاورقى هاى مفصل و تحقيقات ارزشمند است و از كتابهاى قابل استفاده و مراجعه در غدير است.