مازندران

از ویکی غدیر

نقش شيعيان مازندران در گسترش فرهنگ غدير[۱]

حادثه بى‏ بديل و هميشه در ياد غدير مهم ‏ترين و كارآمدترين راهكارهايى بود كه نبى اكرم‏ صلى الله عليه و آله براى تثبيت جاودانه بودن مكتب حيات بخش اسلام و ماندگارى آموزه ‏هاى وحيانى قرآن تدارک ديده بود. در پرتو اين رويداد مهم تاريخى، نمودهاى فرهنگى فراوانى شكل گرفت.

جامع‏ ترين عنوانى كه مى ‏توان در اين راستا از آن ياد نمود، چيزى جز امامت اميرمؤمنان‏ عليه السلام و امامان هميشه سرفراز شيعه نمى‏ باشد. اگر چه در پى وقوع اين حماسه ماندگار، دشمنان اهل بيت‏ عليهم السلام براى انكار و به فراموشى سپردن آن تلاش فراوانى نموده ‏اند و از ابزار و شگردهاى متنوعى بهره جسته ‏اند، اما از ناحيه ديگر شاهد آن هستيم كه مؤمنان راستين به فرهنگ نبوى نيز در جهت زنده نگه داشتن حماسه غدير و شناسائى فرهنگ آن از هيچ كوششى دريغ نورزيده ‏اند.

شيعيان طبرستانى و علوى مداران در اين خطّه و سامان از جمله نحله ‏هاى شيعى هستند كه در اين عرصه خوش درخشيدند، و در جهت گسترش فرهنگ غدير نقش در خور تحسينى ايفاء نمودند. كسانى از آغازين روزهاى ورود اسلام به ايران علوى. شيعه بودند.

پانویس

  1. مجموعه مقالات كنگره بين‏ المللى غدير و انسجام اسلامى: ص ۴۱۶: درآمدى بر نقش شيعيان طبرستان در گسترش فرهنگ غدير، سيد حسين شفيعى دارابى.