نسل آینده
روش هاى تبليغى غدير براى نسل آينده[۱]
اينک به جهت آنكه ما در زمره فراموش كنندگان عمدى نبوده و حسب وظيفه از حاملان و مبلغان پيام غدير به نسل آينده باشيم مى بايست:
۱. در بازنگرى، حفظ و نشر خطابه غدير بكوشيم و به ديگران نيز توصيه نماييم.
۲. با تشكيل مجالس ويژه، مبادرت به قرائت، ترجمه و تفسير خطابه غدير نموده، زمينه تقرب به پيشگاه پروردگار را براى خويش فراهم نماييم.
۳. با خواندن خطابه ارزشمند غدير در مجالس مذهبى (گر چه قسمتى از آن) به ارزش و قدر مجلس بيفزاييم.
۴. با اهداء جوايزى كه بهره معنوى نيز داشته باشد، عامه مردم خصوصاً قشر جوان و تحصيل كرده و مشغول به تحصيل را به حفظ و انتشار خطابه ماندگار غدير تشويق و تحريض نماييم.
۵. با هديه دادن كتب مربوط به غدير خصوصاً خطابه جاودانه آن در نشر سخنان و توصيه هاى زندگى ساز رسول خدا صلى الله عليه و آله بكوشيم.
۶. در طول سال خصوصاً در ايام غدير با عرضه متن، شرح و ترجمه خطابه غدير به زبان هاى زنده دنيا در سايت هاى اينترنتى، آرمان ها و اهداف مقدس خطابه غدير را گسترش داده، و با عرض تبریک در ايام غدير در كار ها و Egassam ها پيام ولايت و سرافرازى شيعه را جهان گستر نماييم.
۷. براى حل مشكلات و حوائج شرعى خويش از نذر خطابه غدير و ختم آن به صورت مجالس جمعى استفاده نموده، و در صورتى كه توان مالى داريم مبلغ قابل توجهى را براى نشر خطابه اختصاص دهيم.
۸. با انعقاد عقد اخوّت، برادرى و صميميت خويش را با برادران دينى پايدارتر نماييم. بدين صورت كه دست راست خويش را در دست راست برادر مؤمن خود گذارده و بگوييم: واخيتك فى اللَّه و صافيتك فى اللَّه و صافحتك فى اللَّه، و عاهدت اللَّه و ملائكته و كتبه و رسله و انبيائه و الائمه المعصومين على انّى ان كنت من اهل الجنة و الشفاعة و اُذّن لى بان ادخل الجنه لا ادخلها إلا و انت معى: با تو در راه خدا برادرى، يكرنگى (صفا) مى نمايم و دست مى دهم، و با خدا و ملائكه اش و رسولان و انبيائش و امامان معصوم عليهم السلام پيمان مى بندم كه اگر من از اهل بهشت و اهل شفاعت بودم و به من اجازه ورود به بهشت داده شد، وارد آن نشوم مگر آنكه تو نيز همراه من باشى.
آنگاه برادر مؤمن بگويد: قبِلتُ: قبول كردم. سپس بگوييم: اسقطت عنک جميع حقوق الاخوة ما خلا الشفاعة و الدعاء و الزيارة: همه حقوق برادرى را كه نسبت به آنها مسئول نباشى از تو ساقط كردم، به جز شفاعت و دعا و زيارت در حق من.
۹. با سركشى به اقوام و ارحام و احياء سنت حسنه صله رحم (با حفظ شئون اسلامى) اهمیت و بزرگى اين روز را ارج نهاده و خاطره هاى خوش را ماندگار نماييم.
۱۰. با قرائت زيارت «امين اللَّه» و توسل به اميرالمؤمنين عليه السلام، خواستار آن شويم كه آن حضرت ما را از حاملان پيام غدير قرار داده، و در زمره شيعيان و محبين خويش بپذيرند.
۱۱. با دعا بر فرج صاحب غدير حضرت بقيةاللَّه عجل اللَّه تعالى فرجه الشريف و كنار گذاشتن و بخشيدن صدقه براى سلامتى آن بزرگوار، جزئى از وظيفه خود را نسبت به آن وجود مقدس انجام داده، جسم و جان خويش را در برابر حوادث بيمه نماييم.
۱۲. براى قرب به مقام شامخ امام عصر عليه السلام و بهره گيرى از فيوضات معنوى آن قدّيس اعظم، در حرم امامان معصوم عليهم السلام - و در صورت عدم دسترسى به حرم پس از نمازهاى واجب - زيارت و دعايى بخوانيم يا عملى مستحبى انجام دهيم و ثوابش را به آن عزيز هديه نماييم.
پانویس
- ↑ غدير فراموشى هرگز (حامد مهدوى): ص ۲۱ - ۲۴.