تبليغ غدير با هديه دادن به نوجوانان[۱]

يكى از شاخص ‏هاى زندگى معصومین ‏علیهم السلام تبليغ غدير به شكل‏ هاى مختلف است. از جمله تبليغ غدير با هدیه دادن در غدير است كه ذيلاً به بيان آن مى‏ پردازيم:

هدايا خاطره ‏ساز و به ياد ماندنى هستند، به خصوص براى كودكان و نوجوانان و براى محيط هاى خانوادگى! هديه به معناى تشكرى است به درگاه مُنعِم غدير! با هديه خود كه نام غدير را بر آن نوشته ‏ايم تبليغ عملى غدير را به دستور امامان‏ علیهم السلام به انجام رسانده ‏ايم.

اميرالمؤمنين‏ عليه السلام مى‏ فرمايد: در اين روز نعمت‏ هاى خداوند را به يكديگر هديه دهيد همان طور كه خداوند بر شما منت نهاده است.[۲]

غدير و كتاب نوجوان[۳]

از جمله موضوعاتى كه درباره غدير بايد مورد تحقيق و تألیف قرارگيرد و هنوز جاى آنها خالى است كتاب کودک و نوجوان و تدوين مجموعه ‏هاى تفريحى و سرگرم كننده و يا علمى و پرسش و پاسخ و يا داستان‏ نويسى عاميانه و مجموعه ‏هاى مسابقه‏ اى و پرسش نامه و نظاير آن براى كودكان و نوجوانان است.

وظيفه تبليغ غدير براى نوجوانان به امر پيامبر صلى الله عليه و آله[۴]

يكى از شاخص ‏هاى زندگى معصومين ‏عليهم السلام تبليغ غدير به شكل‏ هاى مختلف است. از جمله امر پیامبر صلی الله علیه و آله به تبليغ غدير است كه ذيلاً به بيان آن مى ‏پردازيم:

يكى از پيش بينى‏ هاى عجيب براى آينده غدير، فرهنگ‏ سازى آن با انواع اتمام حجت است بر مخاطبين متفاوتى كه براى آن فرض مى‏ شود، كه در اين فراز خطابه غدير آمده است:

فَاعلَموا مَعاشِرَ النّاسِ ذلِكَ فيهِ وَ افهَموهُ، وَ اعلَموا اَنَّ اللَّهَ قَد نَصَبَهُ لَكُم وَلِيّاً وَ اِماماً فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَى المُهاجِرينَ وَ الاَنصارِ وَ عَلَى التّابِعينَ لَهُم بِاِحسانٍ، وَ عَلَى البادى وَ الحاضِرِ، وَ عَلَى العَجَمِىِّ وَ العَرَبِىِّ، وَ الحُرِّ وَ المَملُوكِ وَ الصَّغيرِ وَ الكَبيرِ، وَ عَلَى الاَبيَضِ وَ الاَسوَدِ، وَ عَلى كُلِّ مُوَحِّدٍ ماضٍ حُكمُهُ، جازٍ قَولُهُ، نافِذٌ اَمرُهُ[۵]:

اى مردم، اين مطلب را درباره او بدانيد و بفهميد، و بدانيد كه خداوند او را براى شما صاحب اختيار و امامى قرار داده كه اطاعتش را واجب نموده بر مهاجرین و انصار و بر تابعین آنان به نيكى، و بر روستايى و شهرى، و بر عجمى و عربی، و بر آزاد و بنده، و بر بزرگ و كوچک، و بر سفيد و سياه. بر هر يكتا پرستى حكم او اجرا شونده و كلام او مورد عمل و امر او نافذ است.

در اين خطاب پيامبر صلى الله عليه و آله صريحاً به كودكان و نوجوانان و جوانان و ميانسالان و بزرگسالان و پيران اشاره كرده و اينكه در پيشگاه غدير به تناسب ظرفيت و قدرت و درک خود موظفند.

پانویس

  1. تبليغ غدير در سيره معصومين‏ عليهم السلام: ص ۱۰۴.
  2. عوالم العلوم: ج ۳/۱۵ ص ۲۰۹.
  3. چهارده قرن با غدير: ص ۱۵۳ - ۱۵۷.
  4. تبليغ غدير در سيره معصومين‏ عليهم السلام: ص ۱۱۹،۱۱۸.
  5. خطبه غدير: بخش سوم.