پرش به محتوا

اسرار عظمت غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۴۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «سرّ بزرگىِ عيد غدير××× 4 حماسه غدير )حكيمى( : ص 78  - 73. ×××   با دقت و مرور چند با...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
سرّ بزرگىِ عيد غدير××× 4 حماسه غدير )حكيمى( : ص 78  - 73. ×××
== سرّ بزرگىِ عيد غدير<ref>حماسه غدير (حكيمى): ص ۷۳ - ۷۸.</ref> ==
  با دقت و مرور چند باره در [[خطبه غدیر امیرالمؤمنین علیه السلام|خطبه امیرالمؤمنین ‏علیه السلام]] در روز عيد غدير در ايام [[خلافت ظاهری اميرالمؤمنين عليه السلام|خلافت ظاهرى]] خود، در اينجا به چند نكته در مورد سرّ بزرگى عيد غدير در اين خطبه اشاره مى‏ شود:


  با دقت و مرور چند باره در خطبه اميرالمؤمنين‏عليه السلام در روز عيد غدير در ايام خلافت ظاهرى خود، در اينجا به چند نكته در مورد سرّ بزرگى عيد غدير در اين خطبه اشاره مى‏شود:
۱. امام صريحاً مى‏فرمايد كه خدا خود رهبر را معين كرده است و در اين باره آيه فرستاده. اين پاسخ ياوه‏سرايى آن كسانى است كه گفتند در اسلام امام و خليفه تعيين نشده، و در قرآن در اين باره سخن نرفته است. اكنون آيا على‏عليه السلام از قرآن و اسلام بهتر خبر دارد و از چگونگى و شأن نزول آيات آن، يا فلان متكلم سنى و قاضى‏القضاة وابسته به دربار خلافت، يا فلان مستشرق يهودى مأمور مرموز، يا فلان استاد تاريخ ادبيات، يا فلان دكتر حقوق مدنى، يا فلان به اصطلاح محقق در جامعه‏شناسى ولى بى‏اطلاع از اسلام، يا فلان چانه‏زن بر سر لفظ سميرم و شميرم... ؟


۲.  امام‏عليه السلام در سخنان خود به اين حقيقت اشاره مى‏كند كه جانشينان پيامبرصلى الله عليه وآله خلق را به سوى خدا مى‏خوانند و به مردمان خداشناسى مى‏آموزند. يعنى فلسفه رهبرى در دين نشر خداشناسى و بر پا كردن جامعه‏اى خدايى -  انسانى است. حال بايد ديد:


1-  امام صريحاً مى‏فرمايد كه خدا خود رهبر را معين كرده است و در اين باره آيه فرستاده. اين پاسخ ياوه‏سرايى آن كسانى است كه گفتند در اسلام امام و خليفه تعيين نشده، و در قرآن در اين باره سخن نرفته است. اكنون آيا على‏عليه السلام از قرآن و اسلام بهتر خبر دارد و از چگونگى و شأن نزول آيات آن، يا فلان متكلم سنى و قاضى‏القضاة وابسته به دربار خلافت، يا فلان مستشرق يهودى مأمور مرموز، يا فلان استاد تاريخ ادبيات، يا فلان دكتر حقوق مدنى، يا فلان به اصطلاح محقق در جامعه‏شناسى ولى بى‏اطلاع از اسلام، يا فلان چانه‏زن بر سر لفظ سميرم و شميرم... ؟
2-  امام‏عليه السلام در سخنان خود به اين حقيقت اشاره مى‏كند كه جانشينان پيامبرصلى الله عليه وآله خلق را به سوى خدا مى‏خوانند و به مردمان خداشناسى مى‏آموزند. يعنى فلسفه رهبرى در دين نشر خداشناسى و بر پا كردن جامعه‏اى خدايى -  انسانى است. حال بايد ديد: