آيه ۱۰ تا ۱۲ انشقاق و غدیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:


== آیات در متن خطبه غدير ==
== آیات در متن خطبه غدير ==
خطبه غدير از اواسط آن گذشته و پيامبر صلى الله عليه و آله در بيان آينده دوستان و دشمنان على‏ عليه السلام است. پس از پنج فراز كه درباره دوستان آن حضرت مى‏ فرمايد، نوبت به دشمنان مى‏ رسد و در اولين فراز با اقتباس از آيه قرآن در سوره انشقاق يكى از نتايج دشمنى با على ‏عليه السلام را بيان مى ‏نمايد.
موقعیت آیات ۱۰ تا ۱۲ سوره انشقاق در خطبه غدیر چنین ترسیم شده است: خطبه غدير از اواسط آن گذشته و پيامبر صلى الله عليه و آله در حال بيان آينده دوستان و دشمنان على‏ عليه السلام است. پس از بیان پنج قسمت كه درباره دوستان آن حضرت است، نوبت به دشمنان مى‏‌رسد و در اولين قسمت با اقتباس از آیات قرآن در سوره انشقاق يكى از نتايج دشمنى با على ‏عليه السلام را بيان مى‌‏نمايد. در اين عبارت كلمه  «يَصْلَىٰ» كه در آيه مفرد است در كلام حضرت براى تطابق با كلمه «اعْداء» به‌صورت جمع «يَصْلَوْنَ» آمده است:<blockquote>{{متن عربی|الا انَّ اعْداءَهُمُ الَّذينَ يَصْلَوْنَ سَعيراً}}؛


در اين عبارت كلمه  يَصْلَىٰ كه در آيه مفرد است در كلام حضرت براى تطابق با كلمه «اعْداء» به صورت جمع «يَصْلَوْنَ»آمده است.
«بدانيد دشمنان ائمه كسانى‌‏اند كه شعله‏‌هاى آتش را بر تن خود خواهند يافت.» <ref>الیقین، ص ۳۵۶.</ref></blockquote>
<blockquote>{{متن عربی|الا انَّ اعْداءَهُمُ الَّذينَ يَصْلَوْنَ سَعيراً}}؛
 
«بدانيد دشمنان ائمه كسانى ‏اند كه شعله‏ هاى آتش را بر تن خود خواهند يافت.» <ref>الیقین، ص ۳۵۶.</ref></blockquote>


== موقعيت قرآنى ==
== موقعيت قرآنى ==
موقعيت قرآنى اين آيه در اوايل سوره انشقاق ترسيمى از روز قيامت است كه مردم را به دو گروه تقسيم مى ‏كند:
موقعيت قرآنى اين آيه در اوايل سوره انشقاق ترسيمى از روز قيامت دانسته شده كه مردم را به دو گروه تقسيم مى‌‏كند:گروه اول كسانى‏‌اند كه نامه اعمالشان به دست راستشان داده مى‏‌شود و حساب آنان آسان است و مسرور نزد دوستانشان مى‌روند.
 
گروه اول كسانى‏ اند كه نامه اعمالشان به دست راستشان داده مى‏ شود و حساب آنان آسان بوده مسرور نزد دوستانشان مى ‏روند.


گروه دوم در مقابل آنانند و كسانى هستند كه نامه اعمالشان از پشت سر به آنان داده مى‏ شود و صداى واى و ويل بلند مى‏ كنند و شعله‏ هاى آتش را بر بدن خود احساس مى ‏نمايند.
گروه دوم در مقابل گروه اول دانسته شده‌اند و كسانى هستند كه نامه اعمالشان از پشت سر به آنان داده مى‏‌شود و صداى آه و افسوسشان بلند مى‏‌شود و شعله‏‌هاى آتش را بر بدن خود احساس مى‌کنند.


== تحليل اعتقادى ==
== تحليل اعتقادى ==
۲۲۱

ویرایش