راویان حدیث غدیر از تابعین: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷۶: خط ۲۷۶:
ابن‏ حبّان و ابن‏ حجر<ref>مجمع الزوائد: ج ۹ ص ۱۱۱. القول المسدد (ابن ‏حجر): ص ۱۷.</ref>: او را توثيق كرده ‏اند.
ابن‏ حبّان و ابن‏ حجر<ref>مجمع الزوائد: ج ۹ ص ۱۱۱. القول المسدد (ابن ‏حجر): ص ۱۷.</ref>: او را توثيق كرده ‏اند.


=== نذير ضبى كوفى ===
نذير ضبى ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏ عليه السلام در روز جمل به حديث غدير را نقل كرده است.


81 . نذير ضبى كوفى
=== هانى بن هانى همدانى كوفى ===
هانى بن هانى از راويان ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين ‏عليه السلام به حديث غدير در رحبه كوفه است. ابن‏ حجر و نسائى<ref>التقريب (ابن ‏حجر).</ref>: او را توثيق كرده است.


نذير ضبى ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏عليه السلام در روز جمل به حديث غدير را نقل كرده است.
=== يحيى بن سليم فزارى واسطى، ابوبلج ===
نسائى در «الخصائص» و احمد بن حنبل در مسند خود و هيثمى در «مجمع الزوائد» حديث غدير را از يحيى بن سليم نقل كرده ‏اند.<ref>الخصائص (نسائى): ص ۷. مسند احمد: ج ۱ ص ۳۳۱. مجمع الزوائد: ج ۹ ص ۱۰۸.</ref> ابن‏ معين و نسائى و دارقطنى و هيثمى<ref>خلاصة تهذيب الكمال (خزرجى): ص ۳۸۳. مجمع الزوائد (هيثمى): ج ۹ ص ۱۰۹.</ref>: او را توثيق كرده ‏اند.


82 . هانى بن هانى همدانى كوفى
=== يحيى بن جعدة بن هبيره مخزومى ===
وى از جمله راويان حديث غدير است. ابن‏ حجر<ref>التقريب: ص ۳۸۹.</ref>: او را توثيق كرده است.


هانى بن هانى از راويان ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏عليه السلام به حديث غدير در رحبه كوفه است. ابن‏حجر و نسائى××× 1 التقريب )ابن‏حجر( . ×××: او را توثيق كرده است.
=== يزيد بن ابى ‏زياد كوفى (م ۱۳۶ ق) ===
يزيد بن ابى ‏زياد از راويان ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏ عليه السلام به حديث غدير در رحبه كوفه است.


=== يزيد بن حيّان تيمى كوفى عاصمى ===
مسلم در صحيح خود و سيوطى در «تاريخ الخلفاء» و عاصمى در «زين الفتى» حديث غدير را از يزيد بن حيّان نقل كرده ‏اند.<ref>صحيح مسلم: ج ۲ ص ۳۲۵. تاريخ الخلفاء: ص ۱۰۲.</ref> عاصمى و نسائى و خزرجى و ابن‏ حجر<ref>زين الفتى (عاصمى). خلاصة تهذيب الكمال (خزرجى): ص ۳۷۰. التقريب (ابن ‏حجر).</ref>: او را توثيق كرده ‏اند.


83 . يحيى بن سليم فزارى واسطى، ابوبلج
=== يزيد بن عبدالرحمن بن اودى كوفى، ابوداود ===
يزيد بن عبدالرحمن ماجراى احتجاج جوانى بر ابوهريره با حديث غدير را نقل كرده است. همچنين ابويعلى و ابن‏ جرير و نيز ابن ‏كثير در «البداية و النهاية» حديث غدير را از او نقل كرده ‏اند.<ref>البداية و النهاية: ج ۵ ص ۲۱۴.</ref>


نسائى در »الخصائص« و احمد بن حنبل در مسند خود و هيثمى در »مجمع الزوائد« حديث غدير را از يحيى بن سليم نقل كرده‏اند.××× 2 الخصائص )نسائى( : ص 7. مسند احمد: ج 1 ص 331. مجمع الزوائد: ج 9 ص 108. ××× ابن‏معين و نسائى و دارقطنى و هيثمى××× 3 خلاصة تهذيب الكمال )خزرجى( : ص 383. مجمع الزوائد )هيثمى( : ج 9 ص 109. ×××: او را توثيق كرده‏اند.
خزرجى و ابن ‏حبّان<ref>خلاصة تهذيب الكمال (خزرجى): ص ۳۷۲.</ref>: يزيد بن عبدالرحمن را توثيق كرده‏ اند.


=== يسار ثقفى، ابونجيح (م ۱۰۹ ق) ===
احمد بن حنبل در مسند خود و نيز در كتاب «العمدة» حديث غدير را از يسار ثقفى نقل كرده است.<ref>العمدة: ص ۴۸.</ref> خزرجى و ابن ‏معين: او را توثيق كرده ‏اند.<ref>خلاصة تهذيب الكمال (خزرجى): ص ۳۸۴.</ref>


84 . يحيى بن جعدة بن هبيره مخزومى
== پانویس ==
 
وى از جمله راويان حديث غدير است. ابن‏حجر××× 4 التقريب: ص 389. ×××: او را توثيق كرده است.
 
 
85 . يزيد بن ابى‏زياد كوفى )م 136 ق(
 
يزيد بن ابى‏زياد از راويان ماجراى احتجاج اميرالمؤمنين‏عليه السلام به حديث غدير در رحبه كوفه است.
 
 
86 . يزيد بن حيّان تيمى كوفى عاصمى
 
مسلم در صحيح خود و سيوطى در »تاريخ الخلفاء« و عاصمى در »زين الفتى« حديث غدير را از يزيد بن حيّان نقل كرده‏اند.××× 5 صحيح مسلم: ج 2 ص 325. تاريخ الخلفاء: ص 102. ××× عاصمى و نسائى و خزرجى و ابن‏حجر××× 6 زين الفتى )عاصمى( . خلاصة تهذيب الكمال )خزرجى( : ص 370. التقريب )ابن‏حجر( . ×××: او را توثيق كرده‏اند.
 
 
87 . يزيد بن عبدالرحمن بن اودى كوفى، ابوداود
 
يزيد بن عبدالرحمن ماجراى احتجاج جوانى بر ابوهريره با حديث غدير را نقل كرده است. همچنين ابويعلى و ابن‏جرير و نيز ابن‏كثير در »البداية و النهاية« حديث غدير را از او نقل كرده‏اند.××× 1 البداية و النهاية: ج 5 ص 214. ××× خزرجى و ابن‏حبّان××× 2 خلاصة تهذيب الكمال )خزرجى( : ص 372. ×××: يزيد بن عبدالرحمن را توثيق كرده‏اند.
 
 
88 . يسار ثقفى، ابونجيح )م 109 ق(
 
احمد بن حنبل در مسند خود و نيز در كتاب »العمدة« حديث غدير را از يسار ثقفى نقل كرده است.××× 3 العمدة: ص 48. ××× خزرجى و ابن‏معين: او را توثيق كرده‏اند.××× 4 خلاصة تهذيب الكمال )خزرجى( : ص 384. ×××