شريک بن عبداللَّه نخعى قاضى: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه غدیر
(صفحه‌ای تازه حاوی «== اتمام حجت شريک با غدير<ref>چهارده قرن با غدير: ص ۱۰۶. اسرار غدير: ص ۲۹۷.</ref> ==  ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== اتمام حجت شريک با غدير<ref>چهارده قرن با غدير: ص ۱۰۶. اسرار غدير: ص ۲۹۷.</ref> ==
== اتمام حجت شريک با غدير<ref>چهارده قرن با غدير: ص ۱۰۶. اسرار غدير: ص ۲۹۷.</ref> ==
   از نمونه ‏هاى بارز اتمام حجت و استدلال و يادآورى‏ هاى غدير، مواردى است كه توسط خود خداوند و معصومين‏ عليهم السلام و اصحابشان صورت گرفته است. تمام راويانى كه در طول هزار و چهارصد سال حديث غدير را روايت كرده ‏اند نيز به گونه‏ اى جهاد خود را در مقابله با اهل سقيفه به نمايش گذاشته ‏اند.
از نمونه ‏هاى بارز [[اتمام حجت]] و استدلال و يادآورى‏ هاى غدير، مواردى است كه توسط خود خداوند و [[معصومین‏ علیهم السلام]] و اصحابشان صورت گرفته است.


يكى از اصحاب معصومين‏ عليهم السلام كه با غدير اتمام حجت نموده شريک بن عبداللَّه نخعى قاضى است:
تمام راويانى كه در طول هزار و چهارصد سال [[حدیث غدیر]] را [[فرهنگ غدیر در تاریخ|روایت]] كرده ‏اند نيز به گونه‏ اى جهاد خود را در مقابله با اهل [[سقیفه]] به نمايش گذاشته ‏اند.


شريك بن عبداللَّه نخعى -  كه يكى از قضات بزرگ سنى است -  سخن جالبى درباره غدير گفته است. از او پرسيدند: چه مى‏ گويى درباره كسى كه از دنيا رفته و نسبت به ابوبكر معرفتى ندارد؟ پاسخ داد: چيزى بر عهده او نيست. گفتند: اگر نسبت به على‏ عليه السلام معرفت نداشته باشد چطور؟ گفت: در آتش است! زيرا پيامبرصلى الله عليه وآله در روز غدير او را به عنوان عَلَم و راهنما بين مردم منصوب كرده و فرمود: «من كنت مولاه فعلى مولاه» .<ref>المسترشد: ص ۲۷۰ ح ۸۱ .</ref>
يكى از [[اصحاب ائمه علیهم السلام|اصحاب]] معصومين‏ عليهم السلام كه با غدير اتمام حجت نموده شريک بن عبداللَّه نخعى قاضى است:
 
شريک بن عبدالله نخعى -  كه يكى از قضات بزرگ سنى است -  سخن جالبى درباره [[غدیر]] گفته است. از او پرسيدند: چه مى‏ گويى درباره كسى كه از دنيا رفته و نسبت به [[ابوبکر بن ابی قحافه|ابوبکر]] معرفتى ندارد؟
 
پاسخ داد: چيزى بر عهده او نيست. گفتند: اگر نسبت به على‏ عليه السلام [[معرفت]] نداشته باشد چطور؟ گفت: در آتش است! زيرا پيامبرصلى الله عليه وآله در روز غدير او را به عنوان [[عَلَم]] و راهنما بين مردم منصوب كرده و فرمود: «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلَاهُ».<ref>المسترشد: ص ۲۷۰ ح ۸۱ .</ref>
 
== روايت حديث غدير<ref>چكيده عبقات الانوار (حديث غدير) : ص ۲۰۲.</ref> ==
يكى از [[علما]] و بزرگان [[اهل‏ سنت]] كه [[حدیث غدیر]] را نقل كرده شريک بن عبداللَّه نخعى (ت ۹۵ -  م ۱۷۷ ق) است.
 
[[ابن‏ کثیر]] حديث غدير در ماجراى [[احتجاج]] [[امیرالمؤمنین علی علیه السلام|امیرالمؤمنین‏ علیه السلام]] در [[رحبه کوفه]] را از شريک نقل كرده است. ابن ‏الوردى و ذهبی و يافعى و [[جلال الدین سیوطی|سیوطی]]<ref>تتمّة المختصر: حوادث سال ۱۷۷. دول الاسلام: حوادث سال ۱۷۷. مرآة الجنان: حوادث سال ۱۷۷. طبقات الحفّاظ: ص ۹۸.</ref>: او را ستوده و توثیق كرده ‏اند.
 
== منبع ==
دانشنامه غدیر،جلد ۱۳،صفحه ۲۳۰.


== پانویس ==
== پانویس ==
[[رده:حدیث غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۳۸

اتمام حجت شريک با غدير[۱]

از نمونه ‏هاى بارز اتمام حجت و استدلال و يادآورى‏ هاى غدير، مواردى است كه توسط خود خداوند و معصومین‏ علیهم السلام و اصحابشان صورت گرفته است.

تمام راويانى كه در طول هزار و چهارصد سال حدیث غدیر را روایت كرده ‏اند نيز به گونه‏ اى جهاد خود را در مقابله با اهل سقیفه به نمايش گذاشته ‏اند.

يكى از اصحاب معصومين‏ عليهم السلام كه با غدير اتمام حجت نموده شريک بن عبداللَّه نخعى قاضى است:

شريک بن عبدالله نخعى -  كه يكى از قضات بزرگ سنى است -  سخن جالبى درباره غدیر گفته است. از او پرسيدند: چه مى‏ گويى درباره كسى كه از دنيا رفته و نسبت به ابوبکر معرفتى ندارد؟

پاسخ داد: چيزى بر عهده او نيست. گفتند: اگر نسبت به على‏ عليه السلام معرفت نداشته باشد چطور؟ گفت: در آتش است! زيرا پيامبرصلى الله عليه وآله در روز غدير او را به عنوان عَلَم و راهنما بين مردم منصوب كرده و فرمود: «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلَاهُ».[۲]

روايت حديث غدير[۳]

يكى از علما و بزرگان اهل‏ سنت كه حدیث غدیر را نقل كرده شريک بن عبداللَّه نخعى (ت ۹۵ -  م ۱۷۷ ق) است.

ابن‏ کثیر حديث غدير در ماجراى احتجاج امیرالمؤمنین‏ علیه السلام در رحبه کوفه را از شريک نقل كرده است. ابن ‏الوردى و ذهبی و يافعى و سیوطی[۴]: او را ستوده و توثیق كرده ‏اند.

منبع

دانشنامه غدیر،جلد ۱۳،صفحه ۲۳۰.

پانویس

  1. چهارده قرن با غدير: ص ۱۰۶. اسرار غدير: ص ۲۹۷.
  2. المسترشد: ص ۲۷۰ ح ۸۱ .
  3. چكيده عبقات الانوار (حديث غدير) : ص ۲۰۲.
  4. تتمّة المختصر: حوادث سال ۱۷۷. دول الاسلام: حوادث سال ۱۷۷. مرآة الجنان: حوادث سال ۱۷۷. طبقات الحفّاظ: ص ۹۸.