بساط (حدیث): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی غدیر
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== هفته غدير و واقعه حديث بساط<ref>غدير در آئينه كتاب: ص ۳۱.</ref>==
== هفته غدير و واقعه حديث بساط<ref>غدير در آئينه كتاب: ص ۳۱.</ref>==
يكى از موضوعاتى كه در [[تألیف]] يا ساير فعاليت‏ هاى فرهنگى [[غدیر]] بسيار [[اهمیت]] دارد هفته غدير است، و يكى از رخدادهاى هفته غدير -  به غير از خود غدير -  است، حديث بساط و ماجراى معروف آن است؛ كه در در روز بيست و يكم ذى‏ الحجة الحرام روز صدور «حديث بساط» (فرش پرنده) است. ماجرا از اين قرار است:
يكى از موضوعاتى كه در [[تألیف]] يا ساير فعاليت‏ هاى فرهنگى [[غدیر]] بسيار [[اهمیت]] دارد هفته [[غدیر]] است، و يكى از رخدادهاى هفته غدير -  به غير از خود غدير -  است، حديث بساط و ماجراى معروف آن است؛ كه در در روز بيست و يكم ذى‏ الحجة الحرام روز صدور «حديث بساط» (فرش پرنده) است. ماجرا از اين قرار است:


زمانى كه پيامبر صلى الله عليه وآله در [[مدینه]] بودند، در روز بيست و يكم ذى‏ الحجه فرشى را پهن كرده و اميرالمؤمنين‏ عليه السلام، [[سلمان فارسی|سلمان]]، ابوذر، [[عمار بن یاسر عنسی (ابوالیقظان)|عمار]]، [[ابوبکر بن ابی قحافه|ابوبکر]]، و [[عمر بن خطاب|عمر]] و... را بر روى آن قرار داد.
زمانى كه پيامبر صلى الله عليه و آله در [[مدینه]] بودند، در روز بيست و يكم ذى‏ الحجه فرشى را پهن كرده و [[امیرالمؤمنین علی علیه السلام|امیرالمؤمنین‏ علیه السلام]]، [[سلمان فارسی(محمّدی)|سلمان]]، [[ابوذر غفاری|ابوذر]]، [[عمار بن یاسر عنسی (ابوالیقظان)|عمار]]، [[ابوبکر بن ابی قحافه|ابوبکر]]، و [[عمر بن خطاب|عمر]] و... را بر روى آن قرار داد.


اميرالمؤمنين‏ عليه السلام به فرش فرمان داد تا به سمت غار اصحاب كهف حركت كند. فرش به پرواز در آمد و در كنار غار بر زمين نشست. صحابه بر اصحاب كهف سلام كردند، اما جوابى نشنيدند. اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بر آنها سلام كردند، اصحاب كهف با صداى فصيح جواب سلام حضرت را دادند، و به ولايت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام اقرار كردند و گفتند: ما به جز پيامبر صلى الله عليه و آله و وصى او با كسى سخن نمى‏ گوييم. سپس با همان فرش به نزد پيامبر صلى الله عليه و آله باز گشتند و جريان را تعريف كردند.<ref> الاصول الستة عشر: ص ۱۲۸.</ref>
[[امیرالمؤمنین (لقب)|امیرالمؤمنین‏ علیه السلام]] به فرش فرمان داد تا به سمت غار اصحاب کهف حركت كند. فرش به پرواز در آمد و در كنار غار بر زمين نشست. صحابه بر اصحاب كهف سلام كردند، اما جوابى نشنيدند.  


جبرئيل آمد و اين آيه نازل شد: «يا ايها الذين آمنوا اطيعو اللَّه و اطيعوا الرسول و اولى ‏الامر منكم» .<ref>نساء /  ۵۹ .</ref> همگان متوجه شدند كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على‏ عليه السلام است. در روايات بسيار زياد هم بيان شده كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على و يازده فرزند معصوم آن حضرت‏ عليهم السلام هستند، و اين لقب خاص [[ائمه اثنی عشر|دوازده امام‏ علیهم السلام]] است.
اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بر آنها سلام كردند، اصحاب كهف با صداى فصيح جواب سلام حضرت را دادند، و به [[ولایت]] امیرالمؤمنین ‏علیه السلام اقرار كردند و گفتند: ما به جز پيامبر صلى الله عليه و آله و وصى او با كسى سخن نمى‏ گوييم.
 
سپس با همان فرش به نزد پيامبر صلى الله عليه و آله باز گشتند و جريان را تعريف كردند.<ref> الاصول الستة عشر: ص ۱۲۸.</ref>
 
[[جبرئیل]] آمد و اين آيه نازل شد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ».<ref>نساء /  ۵۹ .</ref> همگان متوجه شدند كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على‏ عليه السلام است.
 
در روايات بسيار زياد هم بيان شده كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على و يازده فرزند معصوم آن حضرت‏ عليهم السلام هستند، و اين لقب خاص دوازده امام‏ علیهم السلام است.


== پانویس ==
== پانویس ==
[[رده:تاریخ غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۰۴

هفته غدير و واقعه حديث بساط[۱]

يكى از موضوعاتى كه در تألیف يا ساير فعاليت‏ هاى فرهنگى غدیر بسيار اهمیت دارد هفته غدیر است، و يكى از رخدادهاى هفته غدير -  به غير از خود غدير -  است، حديث بساط و ماجراى معروف آن است؛ كه در در روز بيست و يكم ذى‏ الحجة الحرام روز صدور «حديث بساط» (فرش پرنده) است. ماجرا از اين قرار است:

زمانى كه پيامبر صلى الله عليه و آله در مدینه بودند، در روز بيست و يكم ذى‏ الحجه فرشى را پهن كرده و امیرالمؤمنین‏ علیه السلام، سلمان، ابوذر، عمار، ابوبکر، و عمر و... را بر روى آن قرار داد.

امیرالمؤمنین‏ علیه السلام به فرش فرمان داد تا به سمت غار اصحاب کهف حركت كند. فرش به پرواز در آمد و در كنار غار بر زمين نشست. صحابه بر اصحاب كهف سلام كردند، اما جوابى نشنيدند.

اميرالمؤمنين‏ عليه السلام بر آنها سلام كردند، اصحاب كهف با صداى فصيح جواب سلام حضرت را دادند، و به ولایت امیرالمؤمنین ‏علیه السلام اقرار كردند و گفتند: ما به جز پيامبر صلى الله عليه و آله و وصى او با كسى سخن نمى‏ گوييم.

سپس با همان فرش به نزد پيامبر صلى الله عليه و آله باز گشتند و جريان را تعريف كردند.[۲]

جبرئیل آمد و اين آيه نازل شد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ».[۳] همگان متوجه شدند كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على‏ عليه السلام است.

در روايات بسيار زياد هم بيان شده كه مراد از اولى ‏الامر اميرالمؤمنين على و يازده فرزند معصوم آن حضرت‏ عليهم السلام هستند، و اين لقب خاص دوازده امام‏ علیهم السلام است.

پانویس

  1. غدير در آئينه كتاب: ص ۳۱.
  2. الاصول الستة عشر: ص ۱۲۸.
  3. نساء /  ۵۹ .