مسجد شجره: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه غدیر
جز (Modir صفحهٔ شجره (مسجد) را به مسجد شجره منتقل کرد)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
== منزلى در مسير حجةالوداع<ref>اسرار غدير: ص ۳۶. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۷۴ ۱۵ ۱۴.</ref> ==
== منزلى در مسير حجةالوداع<ref>اسرار غدير: ص ۳۶. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۷۴ ۱۵ ۱۴.</ref> ==
   پيامبرصلى الله عليه وآله روز شنبه بيست و پنجم ماه ذى‏ قعده سفر [[حجةالوداع]] را شروع نمودند. حضرت غسل كرده و دو لباس احرام همراه برداشتند و همراه كاروان هفتاد هزار نفرى حجاج همراه اهل‏بيت‏ عليهم السلام و همسران خود و [[صحابه]] از مدينه خارج شدند.
[[حضرت محمّد صلی الله علیه و آله|پيامبر صلی الله علیه و آله]] روز شنبه بيست و پنجم ماه ذى‏ قعده سفر [[حجةالوداع]] را شروع نمودند.


حضرت در مسجد شجره -  كه در «ذو الحليفة» در نزديكى مدينه است -  احرام بستند. آنگاه كاروان عظيم حجاج لبيك گويان به سوى مكه حركت كردند.<ref>المغازى (واقدى) : ج ۲ ص ۱۰۹۶  - ۱۰۹۲. وفاء الوفاء: ج ۳ ص ۱۰۱۵ ۱۰۱۴. بحار الانوار: ج ۱۰ ص ۴۴۱ و ج ۱۵ ص ۱۶۲.</ref>
حضرت [[غسل]] كرده و دو لباس [[احرام]] همراه برداشتند و همراه [[کاروان]] هفتاد هزار نفرى حجاج همراه [[معصومین علیهم السلام|اهل‏ بیت‏ علیهم السلام]] و همسران خود و [[صحابه]] از [[مدینه]] خارج شدند.


پس از اتمام مراسم سه روزه غدير نيز، كاروان [[غدیر خم (کتاب)|غدیر]] پنج روز راه در پيش داشت. آنان بعد از «هَرشى» به «اَبْواء» رسيدند كه قبر حضرت آمنه مادر پيامبرصلى الله عليه وآله در آنجا بود. سپس از «[[ابواء]]» حركت كردند و به «سَقْيا» و سپس «عَرْج» و از آنجا به «اَثايَه»و «مُتَعَشّى» رسيدند. بعد از آن به «مُنصَرَف» رسيدند كه جاده به سمت راست به طرف مدينه مى ‏رفت. با عبور از «رَوْحاء» و «عِرْقُ الظَّبيَة» به «مسجد شَجَره» رسيدند.
حضرت در مسجد شجره -  كه در «ذو الحليفة» در نزديكى مدینه است -  احرام بستند. آنگاه کاروان عظيم حجاج لبيک گويان به سوى [[مکّه]] حركت كردند.<ref>المغازى (واقدى) : ج ۲ ص ۱۰۹۲ - ۱۰۹۶. وفاء الوفاء: ج ۳ ص ۱۰۱۵،۱۰۱۴. بحار الانوار: ج ۱۰ ص ۴۴۱ و ج ۱۵ ص ۱۶۲.</ref>


پس از توقفى كوتاه در «شجره» ، روز بيست و پنجم ذى ‏الحجة سال دهم دقيقاً يك ماه پس از خروج از [[مدینه]] به اين شهر بازگشتند، در حالى كه بسيارى از ساكنين قبايل در مسير راه از كاروان جدا شده به شهر و ديار خود رفته بودند.
پس از اتمام مراسم سه روزه غدير نيز، كاروان [[غدیر خم (کتاب)|غدیر]] پنج روز راه در پيش داشت. آنان بعد از «[[هرشی(عَقَبه)|هَرشی]]» به «اَبْواء» رسيدند كه [[قبر آمنه بنت وهب در مسیر حجّة الوداع|قبر حضرت آمنه مادر پيامبر صلى الله عليه و آله]] در آنجا بود.


پيامبرصلى الله عليه وآله با همان هفتاد هزار نفرى كه از مدينه خارج شده بود وارد اين شهر شد، در حالى كه رسالت عظيم خود را در آرام ‏ترين و قاطعانه‏ ترين شكل به انجام رسانده بود.
سپس از «[[اَبْواء]]» حركت كردند و به «سَقْیا» و سپس «عَرْج» و از آنجا به «اَثايَه»و «مُتَعَشّى» رسيدند. بعد از آن به «مُنصَرَف» رسيدند كه جاده به سمت راست به طرف مدينه مى ‏رفت.
 
با عبور از «[[رَوحاء|رَوْحاء]]» و «عِرْقُ الظَّبیَة» به «مسجد شَجَره» رسيدند.
 
پس از توقفى كوتاه در «شجره»، روز بيست و پنجم ذى ‏الحجة سال دهم دقيقاً يک ماه پس از خروج از [[مدینه]] به اين شهر بازگشتند، در حالى كه بسيارى از ساكنين قبايل در مسير راه از كاروان جدا شده به شهر و ديار خود رفته بودند.
 
پيامبر صلى الله عليه و آله با همان هفتاد هزار نفرى كه از مدينه خارج شده بود وارد اين شهر شد، در حالى كه رسالت عظيم خود را در آرام ‏ترين و قاطعانه‏ ترين شكل به انجام رسانده بود.
 
== منبع ==
دانشنامه غدیر،جلد ۱۳،صفحه ۱۵۵.


== پانویس ==
== پانویس ==
[[رده:جغرافیای غدیر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۲۹

منزلى در مسير حجةالوداع[۱]

پيامبر صلی الله علیه و آله روز شنبه بيست و پنجم ماه ذى‏ قعده سفر حجةالوداع را شروع نمودند.

حضرت غسل كرده و دو لباس احرام همراه برداشتند و همراه کاروان هفتاد هزار نفرى حجاج همراه اهل‏ بیت‏ علیهم السلام و همسران خود و صحابه از مدینه خارج شدند.

حضرت در مسجد شجره -  كه در «ذو الحليفة» در نزديكى مدینه است -  احرام بستند. آنگاه کاروان عظيم حجاج لبيک گويان به سوى مکّه حركت كردند.[۲]

پس از اتمام مراسم سه روزه غدير نيز، كاروان غدیر پنج روز راه در پيش داشت. آنان بعد از «هَرشی» به «اَبْواء» رسيدند كه قبر حضرت آمنه مادر پيامبر صلى الله عليه و آله در آنجا بود.

سپس از «اَبْواء» حركت كردند و به «سَقْیا» و سپس «عَرْج» و از آنجا به «اَثايَه»و «مُتَعَشّى» رسيدند. بعد از آن به «مُنصَرَف» رسيدند كه جاده به سمت راست به طرف مدينه مى ‏رفت.

با عبور از «رَوْحاء» و «عِرْقُ الظَّبیَة» به «مسجد شَجَره» رسيدند.

پس از توقفى كوتاه در «شجره»، روز بيست و پنجم ذى ‏الحجة سال دهم دقيقاً يک ماه پس از خروج از مدینه به اين شهر بازگشتند، در حالى كه بسيارى از ساكنين قبايل در مسير راه از كاروان جدا شده به شهر و ديار خود رفته بودند.

پيامبر صلى الله عليه و آله با همان هفتاد هزار نفرى كه از مدينه خارج شده بود وارد اين شهر شد، در حالى كه رسالت عظيم خود را در آرام ‏ترين و قاطعانه‏ ترين شكل به انجام رسانده بود.

منبع

دانشنامه غدیر،جلد ۱۳،صفحه ۱۵۵.

پانویس

  1. اسرار غدير: ص ۳۶. واقعه قرآنى غدير: ص ۱۷۴ ۱۵ ۱۴.
  2. المغازى (واقدى) : ج ۲ ص ۱۰۹۲ - ۱۰۹۶. وفاء الوفاء: ج ۳ ص ۱۰۱۵،۱۰۱۴. بحار الانوار: ج ۱۰ ص ۴۴۱ و ج ۱۵ ص ۱۶۲.